Unik kliktagsløsning til unik Holte-bolig
I Holte har Niels Neyes fået bygget en ny villa, som stod færdig i 2022. Villaen er tegnet af den anerkendte arkitekt Kim Utzon. Lindab har leveret tagløsning og tagrender til projektet og demonstrerer, hvordan en skræddersyet løsning med kliktag kan give et unikt, arkitektonisk udtryk.
Holte har fået en ny, fremtrædende bolig i byen. Bygherren er Niels Neye, der er markedsdirektør hos byggevareleverandøren Moelven.
Blandt leverandørerne til villaen er Lindab, der leverede en særlig tag- og inddækningsløsning plus tagrender og nedløb.
– I slutningen af 2020 begynder vi en dialog med Niels Neye om tagløsningen, og i første del af 2021 bliver vi enige om, hvilke løsninger han skal have til sit projekt. Især inddækninger, gavl- og sternløsninger har vi brugt en del kompetencer på at løse, da huset har en speciel arkitektur med mange overgange og forskellige bygningsdele, siger Lene Agger, der er udviklingsingeniør hos Lindab.
Niels Neye selv er meget glad for resultatet og processen med Lindab. Det var ellers en helt anden tagløsning, de i første omgang havde i tankerne.
– Lindabs supportteam har ydet en fantastisk rådgivning, og processen med leverancer og montering er gået rigtig fint. Oprindeligt havde vi planer om at skulle have en anden type tag, men på grund af miljøkrav var vi nødt til at kigge andre steder. Med Lindabs kliktag fandt vi en løsning, der tager sig rigtig godt ud arkitektonisk, og som samtidig lever op til miljøkravene. Alt i alt var det heldigt, at vi endte med den her løsning, siger Niels Neye.
Han påpeger, at for ham var det afgørende, at Lindab leverer meget mere end blot standardløsninger – men også skræddersyer produkter til specifikke behov.
Kim Utzon som arkitekt
Ifølge Lene Agger er 80 procent af inddækningerne speciallavet, mens også stern- og gavlløsningerne er tilpasset husets arkitektur. Hun pointerer, at specialløsningerne er med til at give et helt særligt udtryk – som i tilfældet med Niels Neyes hus – men uden en masse meromkostninger.
Ud over tagløsningen har Niels Neye også købt tagrendeløsningen hos Lindab. Valget faldt på en farvet ståltagrende i farven ’dark silver’ i den kvartrunde profil – det er også den, der er kendt som arkitekttagrenden på grund arkitekternes præference for netop den tagrende.
På arkitektfronten er der også ganske prominente kræfter bag Niels Neyes hus. Det er nemlig Kim Utzon, søn af den verdensberømte, danske arkitekt Jørn Utzon, der har stået for arkitekturen bag det nye byggeri.
– Det har været en spændende proces at være en del af. Og det har været en øjenåbner, hvilke muligheder tagløsningen gav arkitektonisk. Det er blevet et helstøbt udtryk, der har givet huset en fin kant og et unikt udtryk, siger Kim Utzon.
Miljøvenligt og langtidsholdbart
I Niels Neyes tilfælde var der i lokalplanen bestemmelser om, at tagløsningen ikke måtte afgive stoffer i forbindelse med vandafledningen. Og det var netop en af grundene til, at valget faldt på Lindabs tagløsning.
Ifølge Lene Agger er kliktaget miljøvenligt uden nogen form for afvaskning, og samtidig har det en god holdbarhed. Begge dele er ifølge Lene Agger et vigtigt parameter, når danskerne vælger tagløsninger.
– Miljøpåvirkningen er ofte underlagt kommunal lovgivning, og derfor kan man ikke bare bruge alle slags tage alle steder. Samtidig vil danskerne også gerne have tagløsninger, der holder i mange år, og som arkitektonisk er langtidsholdbart, forklarer hun.